Hoppa till textinnehållet

Om Markaryds Sparbank

A bunch of people sitting close together on a bench having coffee looking at a dog

Markaryds Sparbank grundades 1875. Sedan dess har vi gett bygdens människor möjlighet att spara för framtiden, låna till att sätta bo, till att köpa sitt hemman och i modernare tid till att finansiera sitt företag eller familjens nya bil.

Markaryds Sparbank är en fristående sparbank. Det betyder att inga externa aktieägare eller moderbolag, i Sverige eller utomlands, kan styra verksamheten eller kräva avkastning på sina pengar. Vårt överskott återinvesteras i bygden och går tillbaka till kunderna genom kloka investeringar och förbättrade tjänster. Samtidigt säkerställs våra kunders trygghet genom att vi lyder under stränga regler för hur verksamheten ska bedrivas.

Vår styrka är den lokala närvaron, närheten till beslut och vår personkännedom. Genom professionellt bankmannaskap, hög och personlig servicegrad och kunskap om lokala förutsättningar ska vi behålla vår starka förankring i bygden. Förutom det har vi tillgång till ett internationellt nätverk av service och tjänster. Därmed kan vi idag och för lång tid framöver vara den bästa banken för folk, företag och föreningar i vår bygd.

Använd våra tjänster säkert

Läs mer om bankens säkerhetslösningar och ta del av våra tips och råd när det gäller säker identifiering. Lär dig om hur du kan skydda dig mot bedragare, rapportera phishing och få spärrhjälp.

Analyser och rapporter

Här har vi samlat ett stort antal analyser, om till exempel marknadsläge, börs och bolag. Vi tar också fram rapporter om hur politiska beslut påverkar enskilda individer, hushåll och företagare.

Kontakta oss

Här finns de vanligaste kontaktvägarna till oss på banken. Du hittar bland annat vårt telefonnummer, kontaktuppgifter till kundcenter för privatpersoner och företag, support och spärrservice för ditt bankkort.